Hvem kan have glæde af Nizoral?

Store udsving i den hormonelle balance i f.eks. under puberteten eller i overgangsalderen kan forårsage skæl. I disse perioder kæmper vi ofte med mange andre ting og har derfor ikke også brug for at håndtere udfordringer med skæl. Det er dog vigtigt at tage hånd om skæl, når problemet opstår.

Store udsving i den hormonelle balance i f.eks. i puberteten eller i overgangsalderen kan forårsage skæl. I disse perioder kæmper vi ofte med mange andre ting og har derfor ikke også brug for at håndtere udfordringer med skæl. Det er dog vigtigt at tage hånd om skæl når problemet opstår.

Puberteten kan være udfordrende i sig selv!
”Først akne, nu også skæl” en beklagelse, der oftest høres blandt unge i puberteten. Årsagen til denne udfordring er de hormonelle forandringer, der påvirker kroppen i denne periode. Disse hormonelle ændringer leder ikke kun til bumser, problemer med forældrene og den første kærlighed.

Øget talg produktion i perioder med hormonelle udsving leder ikke kun til de upopulære bumser og sorte hudorme i ansigtet, men påvirker også din hovedbund. Den gær-lignede svamp Malassezia furfur, findes naturligt lever på huden, og vokser særlig godt på fedtet hud. En øget mængde svamp kan medføre en immunreaktion, der styrker produktionen af hudceller og derved også en stigning af døde hudceller, der frastødes. Når fedt fra talgkirtlerne forbindes med døde hudceller fra overhuden, dannes gule og klæbrige skæl. Hudsygdomme kan desuden også være forårsaget af en stigning i Malassezia furfur.

Kosmetiske skælshampooer behandler ikke den egentlige årsag til skæl. Nizoral bekæmper derimod direkte årsagen til skæl: Nizoral slår den gær-lignede svamp ihjel. Den aktive ingrediens ketoconazol ændrer cellemembranen på svampen og stopper væksten. Nizoral er skånsomt mod håret samtidig med at det lindrer rødme i hovedbunden og ubehagelig kløe. Du kan bruge Nizoral® samtidig med din favorit shampoo. Nizoral bliver ved med at virke mellem hårvask.

Sig farvel til skæl

Problemer med hovedbunden? Nizoral® kan også hjælpe på aldersrelateret skæl.

Når kvinder kommer i overgangsalderen, ændres deres hormonbalance og der sker ændringer i hele kroppen, hvilket kan være ubehageligt. Det er mere end irriterende når de hormonelle ændringer leder til skæl. Kvinders hud bliver mere tør, når det kvindelige hormon østrogen falder i forbindelse overgangsalderen. Disse ændringer er ikke kun begrænset til ansigtet og kroppen. Det påvirker også hovedbunden, og kan resultere i tørre skæl.

En medicinsk skælbehandling, der kan hjælpe er Nizoral®, hvis mission ikke kun er kosmetisk. Nizoral® bekæmper effektivt årsagen til skæl. Nizoral® reducerer samtidig symptomerne ved skæl, hvilke inkluderer tør, fedtet, skjoldet eller kløende hovedbund. Nizoral® styrker og beskytter desuden håret.

Myte eller sandhed: Kan skæl lede til hårtab?
En stigning i skæl er altid et tegn på, at der er et eller andet galt i hovedbunden. Det har ingen betydning om du har en tør hovedbund, eller meget fedtet hud, og det er irrelevant om dine skæl er forårsaget af en stigende vækst af gær-lignende svamp eller andre sygdomme, det er altid et tegn på at din hovedbund lider. Ofte vil din hovedbund klø, og at klø igen vil kun gøre endnu mere skade.

Det er lige som i naturen; ekstrem tørke, voldsomme regnskyl eller erosion påvirker planter og deres vækst. Når din hovedbund er irriteret, vokser vores hår ikke og det mister sit sunde udseende. Det bliver mere sensitivt og mærkbart mindre modstandsdygtigt. Skader på håret leder til mere tørt hår, og dermed en større sandsynlighed for at miste håret hurtigere. Hvis du oplever at du mister dit hår, bør du kontakte din læge, især i forbindelse med skæl.