Hvilke miljømæssige faktorer kan forårsage skæl, og hvordan kan du undgå dem?

Miljømæssige hensyn er en god ting. Hvis miljøet har det godt, har vi det godt. Desværre er der et minus: I forhold til skæl, der ofte skyldes en gærlignede svamp kaldet Malassezia furfur, kan miljøet have en sundhedsrisiko.
Eksterne miljømæssige faktorer kan have indflydelsepå produktionen af talg og fremme svamps vækstbetingelser.

De eksterne påvirkninger

  • Luftforurening

  • Ekstreme vejrforhold

  • Lav luftfugtighed

  • At gå med hat eller tørklæde året rundt

  • Brug af visse hår og styling produkter

Nogle af disse eksterne påvirkninger kan du selv kontrolere. F.eks. kan du selv bestemme, hvilke plejeprodukter du vælger at bruge. På den anden side kan vi ikke kontrolere andre miljømæssige forhold. En enkelt person kan ikke gøre meget ved vejret. Vi kan kun beskytte os selv.

Undgå at irritere din hovedbund

Eksterne faktorer påvirker og fremmer skæl - alle på hver deres måde.

Luftforurening

Luftforurening kan fremme skæl. Mennesker der bor i de store byer kender til dette problem. Luften er fuld af udstødningsgasser, hvilket ikke kun påvirker vores lunger. Det er heller ikke godt for huden. Huden optager mindre E-vitamin, der er med til at beskytte huden. Luftforurening kan også irritere hovedbunden, med konsekvenser som; kløe og inflamation af hovedbunden, samt skæl. Det er dog ikke kun udenfor at vi oplever at blive udsat for forurening. Eksperter har fundet skadelige gasser, som formaldehyd mange steder indendørs. Forskning har vist at mængden af formaldehyd stiger, hvis der bliver røget indenfor. Den aktive ingrediens ketoconazole i Nizoral reducerer rødme og kløe i hovedbunden.

Ekstreme vejrforhold

Overdreven varme om sommeren får alle til at lide - især hovedbunden på grund af masser af sved. Det fremmer svampevæksten, der får skæl til at vokse ukontrollabelt.

Tør luft

Indeklimaet har også stor betydning for din hud. Et meget tørt indemiljø er ikke godt for din hud. Dette kommer specielt til udtryk i kraftigt opvarmede rum om vinteren. Vores hud tørrer ud, vi sveder, vores hovedbund producerer mere talg, hvilket er ideelle betingelser for gær-svampen, der er årsag til skæl.

Hue eller tørklæde hele året.

Om vinteren kan mange af os godt lide at have det hyggeligt og varmt. Inden vi går ud sikrer vi os, at vi er godt klædt på - lag for lag. De fleste af os husker selvfølgelig huen eller tørklædet. Dette har dog en negativ side; mens det sikrer os at vi ikke fryser, stiger temperaturen i vores hovedbund. Resultatet er sved der skaber de perfekte betingelser for Malassezia furfur, gær-svampen, der er årsag til skæl.

Nizoral® bekæmper svampens vækst, hvilket er med til at minimere skældannelse.

Brug af visse pleje og styling produkter

Alle vil gerne have smukt hår. Vi bruger spray, gel og voks, hvilket får os til at føle os smukke. Nogle gang gør vi for meget brug af disse produkter, i for lang tid eller bruger de forkerte produkter. En sensibel hovedbund vil reagere på disse produkter med det samme. Den bliver irriteret, hvilket kan lede til skæl.

Nizoral® shampoo har den helt modsatte effekt. Den indeholder den aktive ingrediens Ketoconazole 1%. Nizoral® er specielt skånsom for håret. Ud over at behandle skæl, er den også effektiv mod kløe og rødme.

Sig farvel til skæl

Nizoral® indeholder det aktive stof Ketoconazole 1%. Udover at bekæmpe skæl, er det skånsomt overfor håret og effektiv til at reducere kløe og rødme.