Skæl: et årstidsbestemt fænomen?

Vi kan ikke ændre vejret, vi kan kun klæde os derefter. Dette gælder både for sommer og vinter. Men hvordan påvirker dette din hovedbund?

Hurra, endelig sommer!
Der er mere ved sommeren end strand, is og klip-klappere. I mange år har Dermatologer fortalt os at vi skal undgå for meget sol og bruge passende med solcreme. Dette inkluderer ikke kun cremer med SPF. Vi skal også undgå middagssolen. Tøj kan desuden også beskytte os mod for meget sol.

Hvor om alting er, så inkluderer dette også passende hovedbeklædning. Det skal være luftigt, så vi undgå at få det for varmt. På samme tid skal det beskytte så meget som muligt mod solen. Dette er den eneste måde vi kan beskytte vores sensitive hovedbund fra de ødelæggende stråler fra solen. Dette gælder ikke kun for børn.
Men det er vigtigt at huske at tage de beskyttende hovedbeklædninger af når vi kommer i skygge så vores hovedbund kan få luft og køle ned. For meget sved kan irritere hovedbunden. For ofte hårvask pga. sved, kan også irritere hovedbunden. En irriteret og ødelagt hovedbund er mere modtagelig overfor lidelser som f.eks. ekstrem kolonisering af den gær-lignede svamp Malassezia furfur, der er årsagen til skæl.

Nej! Selv om vinteren, når det sner.
Vinteren er her. Vejret er koldt. Vinden blæser. Indenfor er der tændt op for varmen, det er hyggeligt og varmt. Hvis vi endelig skal ud i kulden er der kun et at gøre. På med huen.

Men er dette godt for din hovedbund? Hovedbunden oplever faktisk en stor mængde af stress om vinteren. Opvarmning af vores huse skaber tør luft indendøre. Som t resultat af dette tørre slimhinderne i vores næser ud, hvilket fører til ubehagelige forkølelser. Men hvad der er lige så vigtigt; vores hovedbund lider også. Den tørrer også ud, hvilket kan medføre, at den bliver irriteret. Når vi er ude, har vi huer på, der varmer vores hoveder og hovedbunden begynder at svede. Sved irriterer hovedbunden endnu mere.

Irritere hud har tildens til at danne skæl, fordi den er ødelagt og mere modtagelig overfor sygdomme. F.eks. kan den lettere bliver koloniseret af den gær-lignende svamp Malassezia furfur, der er årsagen til skæl.

Korrekt pleje af din hovedbund både sommer og vinter
Om sommeren og vinteren er det vigtigt at pleje din hovedbund på den rigtige måde. En sund hovedbund skal have tilstrækkelig med fugt for at beskytte den mod at tørre ud og være ubeskyttet. Når det kommer til hårpleje, skal vi altid sørge for at huden er tilstrækkelig fugtig, men samtidig sikre at der ikke ophobes fedt, grundet jævnlige bade.
Overdrevet brug af hårplejeprodukter kan irritere huden. Nogle produkter blokerer porrerne, hvilket skaber en ophobning af hudfedt i overfladen af huden. Dette skaber den perfekte grobund for den gær-lignede svamp, der er årsag til skæl.

Nizoral® kan bruges til kombination med et hvilket som helst andet passende hårprodukt. Takket være ketoconacol 1% virker det mod den gær-lignede svamp Malassezia furfur. Nizoral® er skånsomt overfor dit hår og påvirker ikke den nærende effekt af dine øvrige plejeprodukter.