Sund hovedbund: Hvordan holder du din hovedbund sund.

Når du plejer din hovedbund og sikrer dig at den er sund, er du også med til at sikre, at den ikke tørrer ud og udvikler skæl. En sund hovedbund er ikke kun med til at bekæmpe skæl, men er også med til at pleje dit hår.

Malassezia er en svampefamilie, der lever naturligt på huden af mange mennesker, og er den mest almindelige årsag til skæl og seboroisk dermatitis. Skæl, der er forårsaget af svamp, er meget normalt, og på ingen måde smitsom, så der er ingen grund til at være flov over at have skæl. Men det er vigtigt at komme i behandling for at komme af med sine skæl.

Der er forskellige ting du selv kan gøre for at holde din hovedbund sund. Din kost og vitamin indtag er blandt andet vigtigt. I det følgende vil vi kigge på nogle af de ting du selv kan gøre, for at holde din hovedbund i topform.

Undgå skader i hovedbunden
Der er forskellige måde du kan beskytte din hovedbund, disse inkluderer:

 • Brug en kasket eller hat når du skal ud i solen. Forbrændinger fra solen kan skade din hovedbund og huden i hovedbunden kan blive ødelagt og irriteret
 • Minimer brugen af hårpleje produkter som hårspray, hårfarve, voks og gele. De kemiske stoffer i disse produkter kan irritere din hud og medføre at din tørrer ud. Der kan også være risiko for at talg produktionen stiger.
 • Når du lider af skæl, skal du jævnligt bruge en shampoo med et aktivt stof som ketoconazol, der bekæmper årsagen til skæl. Nizoral Shampoo 1% kan hjælpe dig med at komme af med dine skæl problemer.

  Hold din hovedbund sund med den rigtige kost
  En sund kost, der er rig på næringsstoffer og vitaminer, vil ikke kun få dig til at få det bedre og føle dig sundere, det hjælper dig også med at holde din hovedbund sund. Proteiner er et vigtigt element for at holde din hovedbund sund. Desuden indeholder mange af proteinholdige madvarer også andre essentielle næringsstoffer, der er med til at holde din hovedbund sund. Dette er blandt andet zink, jern og vitamin B.

  Når du spiser mad, der er fyldt med vitamin A og C hjælper du oxygen med at cirkulere til din hovedbund, hvilket er med til at holde den sund. Ønsker du at øge indholdet af vitamin C i din kost, bør du spise peberfrugter, blåbær, appelsiner, tomater, jordbær og mørkbladede grøntsager som broccoli og grønkål.

  For at få mere A vitamin ind i din kost bør du vælge mad som fed fisk, æg, lever, spinat, gulerødder, mango, abrikoser og søde kartofler. Når du indtager madvarer, der er rige på vitamin A og C, vil det ikke kun hjælpe dig med at holde din hovedbund sund, men det vil også forbedre din hud, og styrke dit immunsystem, så du kan bekæmpe sygdomme og infektioner.

  Hvordan kan Nizoral hjælpe?
  En af de mest almindelige hovedbundstilstande, der kan lindres ved brug af kosmetiske eller medicinske produkter, er skæl og seboroisk dermatitis.

  Der findes en lang række kosmetiske produkter til skæl, men det er vigtigt at have for øje, at disse blot symptombehandler og ikke bekæmper den egentlige årsag til skæl. Når du vælger et medicinsk produkt så som Nizoral Shampoo 1%, får du en shampoo der bekæmper årsagen til skæl.

  Så når du vælger at benytte en kosmetisk shampoo til at komme din skæl til livs, får du et produkt, der fjerner symptomerne, men den egentlige årsag til skæl vil stadig være der. Derfor bliver du nødt til konstant at bruge kosmetiske skælshampooer for at holde din skæl nede. Hvis du stopper med at bruge denne form for shampoo, vil du opleve at din skæl blusser op igen.

  Når du bruger en medicinsk shampoo som Nizoral, vil du få en holdbar løsning på dine problemer med skæl, da det aktive stof, går ind og bekæmper årsagen til skæl og seboroisk dermatitis. Nizoral bekæmper skæl på bare fire uger og kræver ikke permanent brug.